Srí H. V. L. Púndzsa: Az igazság VAN
Filosz, Budapest, 2021

„Amikor az emberek előttem ülnek, én visszahúzom az elméjüket a Szívbe. Helyet adok nekik a Szívemben, és ott beszélgetek velük. Ez nem hétköznapi beszélgetés, egy másik szinten zajlik. Amikor idehozom őket, és beszélgetek velük, az elméjük elcsendesül. Mélységes békét tapasztalnak, és kötődni kezdenek hozzá. Amikor elhagyják ezt a helyet, magukkal viszik ezt a békét, bárhová menjenek is.”

„Ez a könyv számos fejezetre és bekezdésre oszlik. E felosztás egyedül annak tulajdonítható, hogy a feltett kérdések más-más témákat érintenek. A kérdésekre adott válaszokban azonban egyetlen erő rejlik, és egyet jelentenek: te örök lét, határtalan és osztatlan egész vagy. Most olyasvalakivel vagy, akinek nincsenek tanításai, és aki csak egyvalamit tud mondani – és az sem tanítás –: csak maradj csendes, minden jól alakul majd, maradj csendes! Te vagy maga Isten! Mi más lennél? Itt és most, mindenütt boldog vagy, béke vagy.”

A szerzőről:
Korunk egyik legnagyobb hatású és sok szempontból legradikálisabb tanítója Srí H. V. L. Púndzsa, ismertebb nevén Pápádzsí. Pápádzsí 1944-ben mestere, Srí Ramana Maharsi jelenlétében ismerte fel igaz természetét. Attól az időtől fogva, egészen 1997-ben bekövetkezett haláláig, megosztotta tapasztalatait mindazokkal, akik felkeresték őt. Jelenléte és tanítása százakat vonzott magához a világ minden tájáról. Jelen kiadás tanításainak mindmáig legteljesebb gyűjteménye.