Milyen céllal alakult a Társaság?

A Ramana Baráti Társaság 2003 tavaszán alakult olyan emberekből, akik Srí Ramana Maharsi tanítását tartják követendőnek mindennapi életük során.
A Társaság életre hívásával a cél az volt, hogy legyen egy olyan közösség, ahol az advaita, vagyis az egység tanítását követő vagy az iránt érdeklődő, hasonló felfogású emberek találkozhassanak, kicserélhessék egymással gondolataikat vagy egyszerűen csak jól érezzék magukat együtt.

Kézenfekvőnek tűnt mindezt Srí Ramana Maharsi neve alatt megtenni, hiszen ő az utóbbi idők egyik legnagyobb szentje, aki az egység tanítását hirdette. ő e tant olyan tisztaságában élte és tanította, mint a régi idők nagy bölcsei.

Tanítása egyszerű és a mai életkörülményekhez alkalmazható, a mindennapi élet forgatagában is követhető.

A Társaság programjai

A Ramana Baráti Társaság havonta Csend-napot (Ramana-találkozót) szervez, melyen minden hasonló gondolkodású embert szívesen lát.

A találkozók körülbelül háromórás időtartamúak. A találkozó első részében kisebb fordítások felolvasása a program, majd kétszer félórás csendes, nem vezetett meditáció következik. Ezután a témához vagy a Társaság ügyeihez kapcsolódó kötetlen beszélgetéssel, teázással folytatjuk, végül újabb felolvasással és félórás csendes meditációval zárjuk le a közös együttlétet.

A találkozók a csend jegyében zajlanak, ezért a találkozó kezdetétől a meditáció végéig a csendes együttlétre törekszünk, beleértve azt is, hogy a tárgykörtől más irányú beszélgetéssel nem vonjuk el sem saját, sem mások figyelmét. Fontos a pontos megjelenés, hogy a megkezdett programot a késői érkezéssel ne zavarja meg senki. A Társaság azokat a keresőket várja, akik komolyan érdeklődnek az advaita tanítása iránt, és elfogadják a Társaság tagjainak azon elvárását a találkozókon való részvétel feltételéül, hogy megjelenésük, magatartásuk Srí Ramana Maharsi szellemiségéhez méltó legyen.

Nyáron többnapos elvonulást is szervezünk, szintén a csend és Srí Ramana Maharsi tanításának jegyében.

A Társaság címlistájára való feliratkozás esetén e-mailben értesítjük az érdeklődőket.

További információk a Csend-nappal kapcsolatban: info@arunachala.hu

Kövessen minket a Facebookon is!

Srí Ramana Maharsi életéről és tanításáról ma már számos könyv, kiadvány elérhető magyar nyelven is, a Sri Ramanasramam hivatalos honlapjáról pedig fényképek és könyvek is letölthetők.

Óm Namó Bhagavaté Srí Ramanája!